NXT GEN Lunch med Lykke Westgren

NXT GEN - TRÄFF

Välkommen till årets andra digitala lunchträff för nästa generations familjeföretagare (20-40 år) för att fortsätta att lära av och med varandra.
 
Vi träffas över lunch på Zoom för att lyssna, prata, lära, stötta, peppa och dela med sig av våra erfarenheter som nästa generation i en företagande familj.
 
Vid varje tillfälle inleder en medlem samtalet med att berätta om om sig själv, sin familj, företaget och vad som finns i huvudet och livet just nu. Vi öppnar sedan upp för frågor och ett samtal mellan alla som är med.

Denna lunch gästar Lykke Westgren för att berätta om sina lärdomar från familjens generationsskifte – som att om man börjar i tid blir det inte friktion, eller som att det finns många sätt att vara ägare på, utan att man är operativ eller sitter i styrelsen. 

Lykke är från ett familjeföretag inom matbranschen – Abdon – som grundades på 70-talet av hennes pappa och farbror. Lykke och sina tre systrar blev uppväxta med uppmuntran att göra vad de ville, och att lära sig stå på egna ben. Idag har Lykke en utbildning i bioteknik och ekonomi från Lunds Universitet. Hon har nu en roll som Investment Manager och Head of Sustainability på Nicoya, ett investmentföretag inom foodtech som familjen har investerat i. För det är nämligen så att Lykkes far “aldrig gör en investering utan en av sina döttrar”. I familjens operativa bolag roterar systrarna i styrelsen och representerar familjen tillsammans med Lykkes man – Adam – med sin roll som Vice Styrelseordförande

Vägen dit familjen Abdon är idag började för Lykke när Annelie ritade de tre cirklarna på ägarprogrammet. Lykke lärde sig om vokabuläret, olika ägarstrukturer och att det inte finns några dumma frågor. Hon tog också med sig att alla i FBNs nätverk sitter i samma båt, men alla gör det på sitt sätt. Genom nätverket kan man lära sig hur andra har gjort – och plocka russinen ur kakan. 

De russin som familjen Abdon plockat har resulterat i den modell som familjen har idag. Hör Lykke berätta mer om den fjärde mars.

Datum

Måndag 4 mars 2024
12.00-13.00

Plats

Online

Anmälan

Visa kalendariet

Rulla till toppen
Scroll to Top