”Hemma hos”- besök hos Salinity

Hemma hos

Besöket hos Salinity flyttas fram till hösten 2021, pga rådande läge.

Efter nästan 200 år i branschen kan man minst sagt kalla dem experter på salt. De jobbar med en av världens viktigaste råvaror och älskar verkligen vad de gör. Familjen Hanson och Olausson vill gärna dela med sig av sin passion och berätta mer hur de äger och driver bolaget idag.

Deras historia började i Göteborg där sjökapten Olof A Hanson skeppade salt åt handelsföretaget Wachenfeldt & Andersson på 1800-talet. När rörelsen ombildades 1905 fick den namnet Ab Hanson & Möhring och kaptenens son, Olof H Hanson, utsågs till verkställande direktör.

Idag heter de Salinity, har fortfarande huvudkontor i Göteborg och drivs av fjärde generationens salthandlare – med samma salta passion nu som då. Företaget ägs idag i sin helhet av den stiftelse som Sven Hanson i 3:e generationen instiftade i början på 80-talet.

När vi väl kan ses igen, kommer vi att träffas i Salinitys fabrik i Falkenberg. Vi börjar med en rundvisning följt av en presentation om företaget med Sven Hanson (generation 3), och Mira och Christer Olausson (generation 4, respektive VD) för att sen äta gemensam lunch på Skrea Matbruk.

Varmt välkomna till en spännande dag med anläggningsbesök, samtal om salt, ägande och fantastisk mat!

Datum

Lördag 10 april 2021

Plats

Magasinvägen 4, Falkenberg
www.salinity.se/

Pris

Besöket är kostnadsfritt

Anmälan

Visa kalendariet

Scroll to Top