Välkomna till Salinity

Hemma hos

Spridningen av coronaviruset är alltjämt svår att bedöma och Family Business Network följer utvecklingen noggrant. Vi följer myndigheternas rekommendationer och undviker större samlingar de närmaste veckorna.

Hur det blir med våra arrangemang längre fram i tiden får vi återkomma till när vi vet mer om hur situationen utvecklar sig.

Efter nästan 200 år i branschen kan man minst sagt kalla dem experter på salt. De jobbar med en av världens viktigaste råvaror och älskar verkligen vad de gör. Familjen Hanson och Olausson vill gärna dela med sig av sin passion och berätta mer hur de äger och driver bolaget idag.

Deras historia började i Göteborg där sjökapten Olof A Hanson skeppade salt åt handelsföretaget Wachenfeldt & Andersson på 1800-talet. När rörelsen ombildades 1905 fick den namnet Ab Hanson & Möhring och kaptenens son, Olof H Hanson, utsågs till verkställande direktör.

Idag heter de Salinity, har fortfarande huvudkontor i Göteborg och drivs av fjärde generationens salthandlare – med samma salta passion nu som då. Företaget ägs idag i sin helhet av den stiftelse som Sven Hanson i 3:e generationen instiftade i början på 80-talet.

Vi träffas i Salinitys fabrik i Falkenberg den 5 maj kl 10. Vi börjar med en rundvisning följt av en presentation om företaget med Sven Hanson (generation 3), och Mira och Christer Olausson (generation 4, respektive VD) för att sen äta gemensam lunch på Skrea Matbruk.

Varmt välkomna till en spännande dag med anläggningsbesök, samtal om salt, ägande och fantastisk mat!

Datum

Tisdag 5 maj 2020
10.00-14.00

Plats

Magasinvägen 4, Falkenberg
salinity.se

Pris

Besöket är kostnadsfritt

Anmälan

Visa kalendariet

Scroll to Top