Alex Arnbäck – min syn på family office

SEMINARIUM

Välkomna på ett nytt seminarie i vår serie om family Office.

I slutet av 1990-talet började Alex Arnbäck att arbeta som Private Banker. Han var nästa generation i en av bank familjerna bakom Lombard Odier i Genève och hans karriär kändes ganska utstakad. Men trots att karriären pekade uppåt var det någonting som inte kändes riktigt rätt. Arbetssättet, där kundernas intressen var sekundära och rådgivarens intjäning det primära, stod i direkt konflikt med hans värderingar och han kände att någonting annorlunda behövde göras. 

Alex sa upp sig 2006 och började skriva boken ”Historien Din Bankman Inte Vill Berätta” och familjen blev inte jätteglad. 2006 startade han Schweiz första totalt transparenta finansrådgivaren LYRA som sedan 2016 också finns i Stockholm där Alex är verksam. Alex har minst sagt gedigen erfarenhet av finansiell rådgivning och många tankar på hur man ska fundera runt conceptet family office.

Att driva ett family office är ett krävande jobb, som man antingen själv måste lägga ner mycket tid på eller betala någon annan att göra det åt en. Är det värt och hur hittar man rätt?

Alex har varit engagerat i FBN i många år och var bland annat en av initiativtagarna år 2002 till att samla och skapa en egen gruppering för alla nästa generationare.

Välkomna att delta i samtalet med Alex.
Du kan välja att vara med både på plats på Tändstickspalatset i Stockholm, eller om det inte går, digitalt via länk.

Endast för medlemmar. (Är du intresserad av medlemskap, hör av dig!)

Datum

Onsdag 21 februari 2024
16.00-17.30

Plats

Tändstickspalatset
Västra Trädgårdsgatan 15
Stockholm

Anmälan (endast för medlemmar)

Visa kalendariet

Rulla till toppen
Scroll to Top