Familjeföretagens långsiktiga klimatrisker och möjligheter

Digitalt samtal

Välkomna till FBNs nya serie av seminarier/workshops/träffar för att stötta, inspirera och ge konkreta verktyg till att skapa förändring i både våra familjer och våra företag när det kommer till hållbarhetsfrågor. Vi hoppas att vi tillsammans kan utveckla allas vår kunskap och framför allt agerande i denna centrala fråga.

Vi börjar med ett lunchseminarium med Rebecca Oliver från Purple Ivy. Rebecca kommer bland annat prata om hur ny energi har kommit in i frågan i finansvärlden tack vare nya regleringar (Parisavtalet), påtryckningar (Greta) och även ren marknadslogik. Rebecca kommer även prata om TCFD och hur vi genom att göra bättre långsiktiga riskanalyser för våra företag får en bättre bild av vad som måste ändras på och vilka investeringsmöjligheter som skapas för att ta stora steg fram inom både hållbarhetsområdet och verksamheten/affärerna.

Varmt välkomna att delta, lyssna in och dela med dig.

Om seminariet:

En av människans största utmaningar är hållbarhetsfrågan. Trots att de flesta av oss känner till detta konkreta hot kämpar många av oss fortfarande, både privat och i våra företag, med att initiera och genomföra de nödvändiga förändringar som behövs för att våra framtida barn ska kunna leva ett drägligt liv på vår planet.

Vi upplever nu ny energi i frågan och tror att familjeföretag har med sitt långa tidsperspektiv, koncentrerade ägarskap och närhet till beslut har en unik position att driva utvecklingen på detta område. Därför har FBN tagit initiativ den den här serien om hållbarhet.

Serien kommer beröra frågor som:

  • Hur skapar man långsiktig förändring?
  • Företagskulturens roll för att skapa förändring?
  • Företagskulturens roll i ett familjeföretag?
  • Vad har du för makt att leda förändring?
  • Hur förhåller sig andra familjeföretagare till förändring?
  • Hur hanterar vi långsiktiga affärsrisker i nuvarande affärsmodeller.
  • …och mycket mer.

Varmt välkomna att delta, bidra och inspireras!

Datum

Tisdag 15 juni 2021
12.00-13.00

Plats

On-line

Anmälan

Fyll i fälten nedan så återkommer vi med en länk dagen innan webinariet.

Inga fält hittades.

Visa kalendariet

Rulla till toppen
Scroll to Top