Hemma hos-besök Reijmyre Glasbruk

HEMMA HOS

Välkomna på ett Hemma hos besök på Reijmyre Glasbruk den 27 november.

Viktor Söderberg, själv 6:e generationens familjeföretagare bestämde sig för några år sedan att ta över och driva vidare nedläggningshotade Reijmyre Glasbruk i Östergötland. Reijmyre Glasbruk grundades 1810 i Kolmårdens djupa skogar. Än idag tillverkas bruksföremål i kristallglas på denna ort helt för hand. Nu arbetar Viktor tillsammans med personalen, det lokala näringslivet och kommunen för att vända utvecklingen, bevara hantverket och förnya företaget och skapa ett internationellt besöksmål.

Så följ med oss på ett besök där vi både får se och uppleva hur handblåst glas skapas men även höra Viktors egen resa in i denna värld av hyttor och glas.

Vi samlas för en inledande lunch klockan 12.00 följd av en guidad visning av bruket. Efter det samlas vi för en kaffe och fortsatta samtal. Vi avrundar ca 16.30.

För de som vill övernatta kan man bo på Villa Fridhem, där FBN ordnar en middag till självkostnadspris för de som är intresserade. Hotell Norrköping – Kungligt sommarresidens – Villa Fridhem

Datum

Måndag 27 november 2023
12.00 - 16.30

Plats

Reijmyre Glasbruk

Pris

Avgiftsfritt under dagen.

Kvällens middag till självkostnadspris för de som önskar. Önskas övernattning bokas detta av var och en på Villa Fridhem.

Visa kalendariet

Rulla till toppen
Scroll to Top