Hemma hos familjen Börjessons

MEDLEMSTRÄFF

1955 övergick lanthandlaren Folke Börjesson till att bli bilhandlare i Alingsås. Sönerna Ola, Lennart och Per Håkan tog över ägandet i början av 80-talet och har nu expanderat verksamheten genom att sälja och serva VW, Audi, Seat, Skoda personbilar och Scania Lastbilar på 10 driftställen i Alingsås, Norra Skåne och Blekinge. Koncernen bedriver även däckverksamhet och har byggt upp en egen finansverksamhet och fastighetsrörelse. Tredje generation är nu aktiva och fjärde generationen har börjat arbeta i koncernen.

Med finansiering från bilkoncernen har yngsta sonen Per H Börjesson omvandlat aktieklubben Spiltan till ett professionellt investmentbolag med minorietsinvesteringar inom dataspelsutveckling, etablerade bolag, fastighetsbolag och venturesatsningar. En stor förebild i placeringarna har varit den amerikanske aktieplaceraren Warren Buffett och då alla svenskar är målgruppen för dotterbolaget Spiltan Fonder har Per H skrivit flera böcker om sparande mm.  Investment AB Spiltan har idag 3800 aktieägare men familjen Börjesson är den klart dominerande ägaren.

Utmaningar för framtiden är de stora förändringar inom bilbranschens och hur man håller kontroll på ägandet både i det rena familjeföretaget och ett investmentbolag med många ägare.

Program:
15.00   Välkomna!
15.10   Presentation av Br Börjesson koncernen
15.30   Utmaningar i en bransch i stark förändring
16.00   Presentation av Investment AB Spiltan
16.30   Hur familjen använt stiftelser för pensionsförvaltning
16.45   Placeringsmodeller för ett “family office”
17.00   Diskussion och frågor
18.00   Lättare förtäring och provning av produkter från två av Spiltans mindre investeringar, vingården Escapat och High Coast Distillery (fd Box Whisky)

Rulla till toppen
Scroll to Top